3 de des. 2010

Per al nou any, Henning Mankell

Ja s'acosten les festes i farem una pausa en les nostres trobades, segurament no en la lectura. Ens retrobarem el 2011 per continuar compartint unes estones parlant de llibres i de temes d'allò més diversos que s'amaguen dins les lectures.

Esperem retrobar-nos, doncs, el 27 de gener del 2011, a les set del vespre, a la Biblioteca, per comentar tot allò que ens hagi suggerit la lectura de La falsa pista, de Henning Mankell.

Mankell va començar com a dramaturg de ben jove. Entre la seva obra s'hi compten nombroses novel·les, tant per a un públic jove com adult, i és conegut sobretot per la sèrie de llibres centrats en el personatge del detectiu Kurt Wallander, que han estat traduïts a diverses llengües.

Ha viscut durant molt anys a cavall entre Suècia i Moçambic, on dirigeix el Teatre Avenida de Maputo. La seva novel·la La falsa pista va obtenir el premi britànic de novel·la negra Macallan Gold Dagger el 2000. Les seves obres destaquen dins del gènere d’intriga ja que sembla que van més enllà del que és merament policíac per expressar missatges socials: l’atur, la immigració i la inseguretat ciutadana acostumen a estar presents en les seves novel·les.

A part de les obres de què és protagonista l'inspector Wallander, Mankell ha escrits molts altres llibres. L'últim, Tea-Bag, fa un exercici compromès d'humor i ironia en què dóna veu als emigrants, tan sovint silenciats, i esbossa la torbadora intuïció que, només a partir d'ells, Occident podrà desfer-se del seu cinisme. Per a més informació, vegeu http://www.henningmankell.es/

Fins al gener, que passeu unes BONES FESTES!!!