14 de març 2015

La botiga vintage Astor Place

 La propera lectura del club d'adults serà el 26 de març, com sempre a les 7 del vespre, i parlarem d'aquesta novel·la 



La botiga vintage Astor Place d'Stephanie Lehmann
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Traducció: Rosa Maria Borràs Montané
Pàgines: 448
ISBN: 978-84-297-7221-0

 Nova York, 2007: quan l’Amanda, propietària de la botiga de roba vintage Astor Place, visita una vella dama de l’alta societat novaiorquesa per comprar-li uns vestits antics, no sap que un dels objectes li revelarà un passat ple de secrets.
Amagat enmig de les vores cosides a mà d’un maniguet de pell, l’Amanda descobreix un diari del 1907. Pertany a l’Olive Westcott, una jove rica que va viure a Nova York fa més de cent anys. En contra dels costums de l’època, l’Olive no volia casar-se i tenir fills, sinó que so­miava convertir-se en cap de compres d’uns grans magatzems. La mort sobtada del pare i la crisi financera de principis de segle, però, la van arrossegar fins a les portes de la pobresa. Envoltada de noies treballadores, va haver de lluitar per sobreviure i adaptar-se a un món completament diferent del que ella coneixia.
A mesura que avança en la lectura del diari, l’Amanda descobreix que la seva vida i la de l’Olive tenen molt en comú i s’adona que amb quaranta anys ja és hora que ella també resolgui els dubtes pendents sobre la relació que manté, encari el futur i tiri endavant la botiga
Primer capítol en pdf

Booktràiler

Hem celebrat el 10è aniversari del club de lectura d'adults

El 27 de gener del 2005, començava l'aventura del primer club de lectura de la biblioteca. Després de 10 anys d'històries, drames, rialles i moments molt feliços que hem compartit, alguns dels components des del primer dia, hem fet balanç d'aquest trejecte i el resumim amb aquestes dades.
  • Hem llegit 70 obres de temàtica i autors diversos
  • Hem tingut 10 autors convidats
  • Hem anat quatre vegades al teatre amb les Trobades de Clubs de Lectura de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona
  • Hem assistit a les tres Trobades de Clubs de Lectura de la zona Alt Penedès/Garraf a Vilafranca, Vilanova i Sant Sadurní
  • Hem fet un sopar literari basat en l'obra de Saramago, "El setge de Lisboa"
  • Hem tingut convidats que ens han ajudat a conèixer millor l'obra que hem llegit
  • I moltes anècdotes i grans moments que ens han permès conèixer-nos personalment i culturalment
Gràcies a tots i totes per compartir un espai de la biblioteca amb la vostra presència i comentaris i, especialment, per la vostra fidelitat. Per molts anys!!!


 


Propera trobada amb l'obra de Michelle C. Corasanti

Comencem el 2015 amb una nova trobada del club de lectura d'adults, serà el dijous 29 de gener, per comentar la lectura, "Com el vent entre els ametllers", una novel·la de Michelle Cohen Corasanti, escriptora americana d'origen jueu que qüestiona la manera en què els israelians gestionen la convivència amb els palestins i proclama la idea que és el diàleg i no les armes el que durà la pau a aquelles terres.
Resum de l'obra
 L’Ichmad Hamid és un nen palestí superdotat per a les matemàtiques, però massa petit encara per entendre el conficte polític de la zona on viu amb la seva família. L’empresonament del seu pare per part del’exèrcit israelià farà que obri els ulls de cop a la realitat i descobreixi què és viure amb la por constant de perdre-ho tot; què és viure en un territori ocupat. Una història de supervivència, un crit de socors a favor de tots els innocents, una alenada d’esperança.
 L'autora
 Michel Cohen Corasanti 
 Va créixer en una família de fortes conviccions religioses. Es va llicenciar en estudis de l'Orient Mitjà a la Universitat Hebrea de Jerusalem i té un màster en el mateix àmbit a la Universitat de Harvard. És advocada especialitzada en dret internacional i drets humans.

Entrevista a Palestinalibre.org

Habitacions tancades


"Habitacions tancades" la novel·la de Care Santos serà la lectura que comentarem el dijous 29 de novembre, a les 7 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca.


 L'obra





  Els Lax, la nissaga barcelonina de la novel·la.

Els patriarques Maria del Roser Golorons, hereva d'una rica família tèxtil de Mataró, i el seu marit, Rodolfo Lax, un empresari visionari, urbanista i milionari gràcies al pla Cerdà, inicien aquest relat, en el qual es narren les misèries i intrigues de tres generacions de la burgesia catalana.

Els Lax viuen en un palauet de Passeig de Gràcia, amb totes les comoditats i gran quantitat de personal de servei. Des del seu palau modernista, els Lax assistiran al canvi de segle i seran testimonis de la profunda transformació de la ciutat, els seus habitants i els seus costums.

 Habitacions tancades compta amb una vuitentena de personatges imaginaris i de reals, com Francesc Macià, Antonio Maura, el rei Alfons XIII, Ramon Bassegoda, arquitecte i conservador d'Antoni Gaudí o Eusebi Güell, mecenes de Gaudí. Tots ells formen part de la societat barcelonina de l'època que Care Santos ha volgut recrear.





 L'autora 


Care Santos va néixer a Mataró l'any 1970. Va començar a escriure als 8 anys i des de sempre va saber que no volia fer altre cosa. Als catorze anys va guanyar el seu primer premi literari i als 25 va publicar el primer llibre. Des del començament va compaginar el català i el castellà en la seva obra, però no ha estat fins el 2011 que no ha acomplert un vell somni: publicar la seva primera novel·la en català per a adults, Habitacions tancades (Planeta). Tot i això, és autora de sis novel·les, sis llibres de relats, dos poemaris (tot en castellà) i d'una nombrosa obra per a joves i infants. En aquest terreny, és un de les autores més llegides del nostre país. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove, ha fet d'antologa del llibre Un deu. Antologia del nou conte català i ha publicat els llibres de no ficció Deixa'm acabar! i Supermare. Mil maneres de ser una mare feliç, ambdós a Columna. Fa molt poc ha enllestit el seu primer text teatral, Truca abans d'entrar. Ha col·laborat amb mitjans de comunicació com Diari de Barcelona, Presència, Catalunya Ràdio, COM Ràdio o Barcelona Televisió, és crítica literària, ha presidit una associació de joves escriptors i actualment imparteix de tant en tant tallers literaris. La resta del temps l'ocupa a veure créixer les seves tres criatures que, en les  seves paraules, són "Les seves millors obres".



4a TROBADA DE CLUBS DE LECTURA DE LA XBM

El dimarts 11 de novembre, alguns membres del Club de Lectura d'adults de la biblioteca vam anar a la 4a Trobada de Clubs de Lectura que organitzava la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. La trobada va ser al teatre ATRIUM de Viladecans on vam poder gaudir de la representació de STOCKMAN, una adaptació de l'obra d'Ibsen "un enemic del poble". Si esteu interessats en saber més coses d'aquesta sortida podeu consultar la web de la trobada. De moment us posem algunes fotos de la vetllada que va ser molt interessant.







Presentació d'Els Hereus del Tercer Reich

Ivan Llambí va ser a la biblioteca el 30 de novembre presentant la seva primera novel·la Els hereus del Tercer Reich. Apassionat pels fets ocorreguts en la II Guerra Mundial i l'experiència professional com a mosso d'esquadra el van portar a escriure una novel·la d'intriga basant-se en fets històrics i situant la trama en el Penedès, especialment el pantà de Foix. Llambí, persona de tarannà obert, a qui li agrada esbrinar incògnites, va fer una presentació molt amena i detallada de la seva obra. Va avançar que ja està acabant la segona part i que conclourà aquesta obra amb una trilogia.





10 de març 2015

Ivan LLambí ens visita

Ivan LLambí presentarà la seva novel·la Els hereus del tercer Reich el 30 d'octubre, a les 7 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca. Llambí viu actualment a Santa Margarida i els Monjos i treballa de mosso d'esquadra a la comissaria de Vilafranca del Penedès. La seva afició a la novel·la negra compaginada amb el dia a dia de la seva feina, el va portar a escriure petites històries, una d'aquestes es va convertir en Els hereus del Tercer Reich, una obra que s'inicia al Pantà de Foix amb la troballa d'un cadaver. L'Ignasi i la Laia -un jove matrimoni de mossos d'esquadra- es veuen involucrats en un trama internacional vinculada al nazisme. Quin lligam hi ha darrere d'aquestes morts? Fins a quin punt és viu l'esperit de la vella guàrdia nazi?