29 d’abr. 2016

Sopar de tertúlia

Ahir vam anar a sopar tots els membres del club de lectura d'adults de la biblioteca amb motiu de la lectura de la novel·la de Petros Markaris, El suicidi perfecte. Després de comentar les aventures del policia Kostas Jaritos i de seguir la trama d'uns estranys assassinats ocorreguts a Atenes abans dels Jocs Olímpics del 2004, on ja s'intuïa la bombolla immobiliària que va abocar el país a una greu crisi, ens vam desplaçar a un restaurant del municipi a menjar un exquisit sopar grec, amb musaka inclosa. Aquí us deixem el testimoni dels bons moments.

 En plena feina
 Primer plat
Segon plat
Les postres

19 d’abr. 2016

el dia 28, Petros Markaris i sopar grec


Us recordem que el dijous 28 d'abril tenim tertúlia amb Petros Markaris i la seva novel·la "Suïcidi perfecte". 

Un llibre molt interessant que te com a protagonista l'inspector de policia Kostas Jaritos. La trama de la novel·la comença en un programa d'entrevistes on el constructor Iasonas Favieros, que ha amassat una fortuna en els últims vint anys i ara s'està enriquint com mai amb les obres dels Jocs Olímpics d'Atenes 2004, se suïcida davant les càmeres i commociona a tot el país.

Si voleu saber com acaba la història, caldrà llegir el llibre. El comentarem el dia 28 d'abril i després anirem a fer un sopar grec. Us esperem a tots i totes.

Hombres buenos

En la darrera trobada del club, el passat dijous 31 de març,  vam comentar la novel·la de Pérez Reverte, Hombres buenos. Les opinions van ser diverses, però tothom va estar d'acord en el gran coneixement que mostra l'autor  de l'època on ubica l'obra. Basada en fets reals, destaca els temps convulsos que vivia la societat francesa i ja s'intuïen els fets que esdevindrien posteriorment amb la Revolució francesa. Per altra part, situa el món cultural de la societat espanyola de l'època que, tot i no està tan desenvolupada com la francesa, mostra aquell interès de les classes erudites per aconseguir una enciclopèdia prohibida que, en aquells temps, recollia la major part del saber.
A destacar la dualitat de l'obra, on es narra una història real situada a finals del s.XVIII, quan un militar i un bibliotecari es desplacen a París per comprar l'Encyclopédie de D'Alembert i Diderot, per encàrrec de la Real Academia; i l'altra, la recerca que ha seguit l'autor per documentar-se i situar els personatges i els fets en el lloc adequat.