7 de febr. 2017

Per al febrer, nova lectura

El 23 de febrer ens trobarem de nou per comentar la novel·la El projecte Rosie de Graeme Simsion.




   L'autor


Graeme Simsion va néixer a Nova Zelanda, acualment viu a Melbourne. Va obtenir un gran èxit com a informàtic, però el 1999 va vendre la seva empresa i es va dedicar a escriure.
 
Ha publicat narracions breus, obres de teatre i ha produït alguns curts a partir de guions propis. 


Concebuda originalment com a guió cinematogràfic, El projecte Rosie, primera novel·la de Simsion, es va convertir en tot un fenòmen de vendes a Austràlia, fins i tot abans de ser publicada ja va obtenir el premi Victorian Premier’s Unpublished Manuscript Award (Premi al Manuscrit No Publicat). La novel·la ha estat traduïda a més de trenta idiomes.


                                                         Resum:

El Don Tillman pensa casar-se aviat. Però encara no sap amb qui. El Projecte Dona per Tota la Vida resoldrà el problema. El Don, amb una síndrome d’Asperger no diagnosticada que el converteix en una persona molt organitzada i sistemàtica, però incapaç de tenir relacions socials normals, ha dissenyat un qüestionari de setze pàgines per trobar la parella perfecta, que evidentment no serà ni cambrera, ni fumadora, ni bevedora, ni impuntual. La Rosie és tot això. I també és impetuosa, intel·ligent i guapíssima. I està intentant descobrir qui és el seu pare biològic. En això sí que el Don, professor de genètica, segurament la podrà ajudar.