26 de maig 2017

Fi de curs


Ahir dijous, vam fer la darrera tertúlia d'aquest curs. A més de menjar bombons de les Montserrats, vam poder gaudir d'una estona de conversa al voltant de la novel·la La vídua, de Fiona Barton.

Opinions de tota mena. Hi ha qui no li va agradar la trama, massa lenta; el fet d'anar endavant i endarrere amb la història, els va desconcertar una mica...

Per l'altra banda, hi ha qui li va agradar molt. Sobretot pels temes d'actualitat que tracta l'obra en tot el seu recorregut: la pederàstia, el masclisme, el maltractament psicològic, la ferocitat de la premsa per aconseguir exclusives... I també com presenta una novel·la al voltant d'un fet tràgic (el segrest d'una nena de quatre anys), sense entrar en detalls escabrosos, deixant en la ment del lector allò que vulgui entendre.

També sorprèn que qui fa la narració en primera persona sigui no el protagonista principal, que seria l'acusat del segrest, sinó la seva dona. La trama gira entorn de com ho viu la seva vídua, com creu en la innocència del marit, tot i tenir les sospites de que va passar alguna cosa. Finalment l'alliberament que sent quan el marit mort, tot i els remordiments que té al no saber si el que ha fet és correcte.

Lectura amena i amb capítols curtets.

Fins al setembre. Bon estiu!!!