27 de febr. 2010

Al març tots anem a "La classe"!

Després de fer un viatge a l'Afganistan de les últimes dècades, ara ens desplaçarem en l'espai i en el temps per conèixer de la mà de François Bégaudeau la vida als instituts de França, que potser no dista gaire de la d'aquí. En aquest cas farem una sessió una mica diferent ja que intentarem fer un cinefòrum a partir de la pel·lícula La clase, basada en el llibre del mateix títol, que també llegirem.

En aquesta ocasió, la sessió de la tertúlia que fem cada mes es mourà al dijous 18 de març a les 7 del vespre. A més, us recordem la possibilitat d'assistir a la projecció de la pel·lícula el dijous dia 11 a les 6 de la tarda o bé el dimarts dia 16, també a les 6 de la tarda, a la sala d'actes de la Biblioteca. Podeu veure el tràiler de la pel·lícula a la columna de la dreta.

L'autor del llibre, François Bégaudeau, va néixer a Luçon, França, el 1971. Professor, periodista i escriptor, Bégaudeau col·labora regularment amb diverses revistes i és autor de dues novel·les destacades, Jouer juste (2003) i Dans la diagonale (2005), i també d’una ficció biogràfica dedicada als Rolling Stones, Un démocrate Mick Jagger 1960-1969 (2005). La seva tercera novel·la, Entre les murs (La classe, en català), guardonada amb el premi France Culture-Télérama, ha estat un èxit de vendes a França, on ha superat els 200.000 exemplars venuts i ha estat traduïda a més de 15 llengües. Ell mateix és el guionista i actor de la versió cinematogràfica, dirigida per Laurent Cantet i guanyadora de la Palma d’Or a Cannes 2008.

Sobre el llibre

“Un èxit estimulant. Un text molt divertit, una sàtira punyent que juga sobre tots els registres de la comicitat i l’humor. Una novel•la subtilment política.”

François i els seus col·legues professors es preparen per encarar un nou curs en un institut d’un barri conflictiu de París. Plens de bones intencions, amb ganes d’aportar la millor educació als seus alumnes, es fan forts contra el desànim. Però les cultures i les actituds s’enfronten dins les quatre parets de les aules, microcosmos de la França contemporània. Per divertits i estimulants que puguin ser els adolescents, els seus comportaments poden tallar d’arrel l’entusiasme d’un professor que no cobra prou.
La gran franquesa de François sorprèn els alumnes, però el seu sentit estricte de l’ètica trontolla quan els joves comencen a rebutjar els seus mètodes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones amics i amigues de les tertulies!!
Per fi he estrenat el blog, que ja en tenia ganes.
El llibre esta molt bé.
Ja tinc ganes de veure la pel.licula el dia 11 a les 6 de la tarda, oi? A veure que tal es la peli, tot i que sempre son molt millors els llibres que no les pelis que en fan desprès.
Salutacions cordials de la Montse.

imma ha dit...

Hola companys i companyes,
Jo també m'estreno al blog. No he acabat el llibre, però reconec que em costa una mica llegir-lo. Ja us diré quan l'acabi. Ens trobem el dia 18.
Salut