9 de maig 2010

Amb el bon temps, 'Les filles del fred'


A la propera tertúlia, el 27 de maig, comentarem uns dels llibres de la sueca Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30/08/1974), la nova estrella del firmament de la novel·la negra europea. Els llibres de Läckberg sempre transcorren al seu lloc de naixement, Fjällbacka (una petita ciutat de la costa occidental sueca), o pels voltants. Els protagonistes de les seves novel•les són el policia Patrik Hedströn i la seva dona, l’escriptora Erica Falck.

La temàtica dels seus llibres parteix sempre d’un assassinat, i durant la investigació van sortint a la superfície els secrets i les misèries dels seus actors principals, habitants del petit poble de Fjällbacka, en què a vegades es remunten al passat per trobar els orígens i les causes dels crims.

Amb Les filles del fred, la tercera novel·la de la sèrie després de La princesa de hielo i Los gritos del pasado, Läckberg va fer el gran salt a Suècia i va assolir el reconeixement de la crítica i tres milions de lectors, així com els principals premis de novel·la negra. Actualment està traduïda a 25 idiomes i, per primera vegada, també al català.

Les filles del fred
En aquesta novel·la tot comença amb l’aparició d’una nena ofegada a les aigües del mar. Tot sembla indicar que el succés és fruit d’un tràgic accident, però l’autòpsia revela que hi ha restes d’aigua dolça i de sabó als pulmons de la criatura. Algú, doncs, li ha causat la mort en terra ferma i tot seguit l’ha llançat despietadament al mar. Però, per què? Qui pot haver comès un acte semblant? Patrik Hedström i Erica Falck han d’afrontar una investigació tèrbola i complicada en un cas de conflictes entre veïns i cercles de pornografia infantil.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una de les novel·les policíaques que m'han atrapat més. Recomano a qui no ho hagi fet que se la llegeixi. Ara haurem de llegir les altres de la sueca a veure què tal són!

Judit

Anònim ha dit...

Judit
Quant hagis trobat les altres avisa'm i me les deixes ok.
Montse